Merkbeleving Hertog Jan is het bier van de levensgenieter. Gebrouwen in de authentieke brouwerij in Arcen. U proeft en ruikt de passie van de brouwers, dat zich vertaalt naar een breed assortiment bieren. Met als boegbeeld het luxe pilsener van zeer hoge kwaliteit, een echt genietbier voor bijzondere momenten. Voor veel horecabedrijven aanleiding om Hertog Jan als tweede pilsener van de tap te verkopen. Met veel succes, want bijna altijd stijgt de bieromzet. Onze brouwers brouwen de bieren van Hertog Jan met hoogwaardige ingrediënten, zoals speciaal geselecteerde mout en hop en natuurzuiver water uit eigen bron.
Top
Activiteiten Rond het merk Hertog Jan bouwen we met diverse activiteiten een ambachtelijke, bourgondische sfeer. We wijzen u onder meer op de prachtige brouwerij in Arcen, de Vriendenkring Hertog Jan en ons rijke Flextapprogramma.
1 | Brouwerij in Arcen Het bezoekerscentrum van Hertog Jan trekt jaarlijks 40.000 bierliefhebbers. Met rondleidingen, vaak verzorgd door meesterbrouwer Gerard van den Broek zelf, die dankzij de tv-reclames inmiddels landelijk bekend is. In de brouwerij kunt u Hertog Jan zelf ruiken, voelen, horen, bekijken en natuurlijk proeven.
2 | Flextap Hertog Jan Een wisseltap, die u het hele jaar reserveert voor de speciaalbieren van Hertog Jan. De Flextap bezorgt u, door de optimale zichtbaarheid, extra omzet. De vier bieren voor de Flextap: Lentebock (21 maart tot 21 juni), Weizener (21 juni tot 21 september), Bockbier (21 september tot 21 december) en Grand Prestige (21 december tot 21 maart).
3 | Vriendenkring Hertog Jan Een bijzonder verbond tussen ondernemer, consument en brouwer, die hun gezamenlijk passie voor bier delen. Ondernemers die Hertog Jan verkopen, kunnen zich onder bepaalde voorwaarden erbij aansluiten. Onderdelen zijn:
Perfect Serve Hertog Jan Het serveren van een origineel gekoeld duimglas Hertog Jan met tapkaartje en bakje luxe nootjes, voor maximale beleving en gastvrijheid. Leden van de Vriendenkring Hertog Jan ontvangen een aantal maal per jaar tapkaartjes en kunnen luxe nootjes bestellen tegen een gereduceerd tarief.
Meesterklas Hertog Jan Eendaagse cursus op de brouwerij in Arcen op het gebied van gastvrijheid, bierkennis en taptechniek. Voor maximale kwaliteit en gastvrijheid.
4 | Aandacht speciaalbieren We ontwikkelen regelmatig speciale acties rond de speciaalbieren van de Flextap, om de verkoop een extra stimulans te geven.
Top
Marktcijfers Hertog Jan groeit in alle opzichten sterk. Het merk is in het premium pilssegment marktleider, zowel in horeca als retail. Maandelijks drinkt één op de vier bierconsumenten Hertog Jan. De eerste helft van 2007 nam de verkoop (in volume) van Hertog Jan pilsener met 21 procent toe en van de Hertog Jan speciaalbieren met maar liefst 50 procent! Circa 780.000 consumenten drinken regelmatig Hertog Jan. In de horeca nam het aantal bedrijven dat Hertog Jan tapt in 2006 met bijna 400 toe. De afgelopen twee jaar steeg het aantal horeca-adressen dat Hertog Jan als tweede pilsener van de tap verkoopt met 225 procent. In de praktijk blijkt dat ondernemers die voor Hertog Jan als tweede merk kiezen in totaal zeker 5 procent meer bier gaan verkopen. De omzet in speciaalbier stijgt bij hen zelfs met 50 procent.
Volume Hertog Jan als tweede merk (index 2004), bron: InBev 2007
De grote populariteit van Hertog Jan gaat gepaard met een ongekend hoge naamsbekendheid van 95 procent (2006). Een groei van 7 procent ten opzichte van een jaar eerder.
Hertog Jan geldt als het best gewaardeerde pilsmerk van Nederland. Het aantal consumenten dat Hertog Jan als favoriete merk noemt, steeg in 2006 met 43 procent. Bierliefhebbers ervaren Hertog Jan als een echt luxe pilsener en zijn daarom bereid 15 procent meer te betalen. Veel horecabezoekers zien het als een teken van extra kwaliteit als een bedrijf Hertog Jan van de tap verkoopt.
Ratio likes/dislikes biermerken, bron: Research International 2007
Top
Varianten Ons Hertog Jan assortiment telt twee luxe pilseners en zes speciaalbieren:
1 | Hertog Jan Pilsener Een luxe pilsener met een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk. Goudblond van kleur, met 5,1% alcohol. Gemaakt van water, gerstemout, maïs en hop. Het beste te serveren bij 3°C. Verkrijgbaar als kelderbier, op fust (20 en 50 liter), fles (30 cl) en in blik (33 cl).
2 | Hertog Jan Primator Een luxe pilsener met een volle smaak. Goudblond van kleur, met 6% alcohol. Gemaakt van water, gerstemout, maïs en hop. Het beste te serveren bij 3°C. Verkrijgbaar op fles (30 cl).
3 | Hertog Jan Weizener Een nevelig diepgoud tarwebier van hoge gisting (nagisting op fust/fles) met een volmondig frisse smaak en aangenaam bittere afdronk, 5,7% alcohol. Gemaakt van water, tarwe, gerstemout, koriander en sinaasappelen. Het beste te serveren bij 3°C. Verkrijgbaar op fust (20 liter) en fles (30 cl).
4 | Hertog Jan Lentebock Seizoensbier (21 maart tot 21 juni) met een zoetige smaak en een stevige afdronk. Goudgeel van kleur, met 7,2% alcohol. Gemaakt van water, gerst, tarwezetmeel, suiker en hop. Het beste te serveren bij 5-6°C. Verkrijgbaar op fust (20 liter) en fles (30 cl).
5 | Hertog Jan Karakter Degustatiebier met een frisse, fruitige smaak met volwassen bittertonen. Roodkoper van kleur, met 7,5% alcohol. Gemaakt van water, gerstemout, tarwezetmeel, suiker en hop. Het beste te serveren bij 5-6°C. Verkrijgbaar op fust (20 liter) en fles (30 cl).
6 | Hertog Jan Bockbier Seizoensbier (21 september tot 21 december) met een volle, romige, karamelachtige smaak. Robijnrood van kleur, met 6,5% alcohol. Gemaakt van water, gerstemout, tarwezetmeel, suiker en hop. Het beste te serveren bij 5-6°C. Verkrijgbaar op fust (20 liter) en fles (30 cl).
7 | Hertog Jan Grand Prestige Degustatiebier met een zoete, aangenaam bittere smaak. Donkerbruin van kleur, met 10% alcohol. Gemaakt van water, gerstemout, tarwezetmeel, suiker en hop. Het beste te serveren bij 5-6°C. Verkrijgbaar op fust (20 liter) en fles (30 en 75 cl).
8 | Hertog Jan Dubbel Degustatiebier met een zoete en iets moutige smaak. Donkerbruin van kleur, met 7,3% alcohol. Gemaakt van water, gerstemout, tarwezetmeel, suiker en hop. Het beste te serveren bij 5-6°C. Verkrijgbaar op fles (75 cl).
9 | Hertog Jan Tripel Degustatiebier met een krachtige, zoetige, moutige en fruitige smaak. Oranje-geel van kleur, met 8,5% alcohol. Gemaakt van water, gerstemout, tarwezetmeel, suiker en hop. Serveren bij 5-6°C. Verkrijgbaar op fles (75 cl).
Top
Meer marge De hoge kwaliteitsbeleving van de consument bij de bieren van Hertog Jan biedt u, als horecaondernemer, de kans op hogere marges.
1 | Hertog Jan pilsener Consumenten blijken bereid voor het luxe Hertog Jan pilsener 15 procent meer te betalen dan voor standaard pils [1]. Als u Hertog Jan als tweede merk van de tap aanbiedt, kunt u daar dus een hogere prijs voor vragen. Uit onderzoek blijkt bovendien dat ondernemers die Hertog Jan inderdaad als tweede merk verkopen, hun bieromzet met zeker 5 procent zien stijgen [2].
Margeverlijking bij Hertog Jan als tweede merk, bron: InBev 2007
2 | Hertog Jan speciaalbieren Consumenten blijken bereid gemiddeld 45 procent meer te betalen voor speciaalbier dan voor standaard pils. De Hertog Jan speciaalbieren leveren u een hogere marge per liter op dan een standaard pilsener [3]. Zeker interessant als gasten maar één of twee consumpties bestellen.
[1] bron: Research International 2007 [2] bron: InBev 2007 [3] bron: InBev 2007
Top
Ondersteuning Als brouwerij dragen wij graag op professionele wijze bij aan een perfecte bierbehandeling in uw bedrijf met kwalitatieve tapinstallaties.
1 | Hertog Jan pilsener Verkoopt u tussen 25 tot 100 hectoliter per jaar, dan adviseren wij de InBev Fustenkast. Bij 100 hectoliter of meer komt u in aanmerking voor kelderbier. Wij leveren alle tapinstallaties met een verlichte design tapzuil, voor maximale zichtbaarheid in uw bedrijf.
2 | Hertog Jan speciaalbieren Als u meer dan 10 hectoliter van een speciaalbier verkoopt, adviseren wij de InBev Fustenkast. Er zijn modellen voor twee, vier, zes en acht fusten van 20 liter. Wij leveren de Fustenkast met een verlichte design tapzuil, voor maximale zichtbaarheid in uw bedrijf.
Ook ondersteunen wij u bij een succesvolle verkoop van Hertog Jan:
1 | Materialen Opvallende verkoopondersteunende materialen, zoals de originele Hertog Jan duimglazen met reliëfletters (onderzoek toont aan dat consumenten bier in een merkglas als lekkerder en kwalitatiever zien).
2 | Media Brede ondersteuning in landelijke media, zoals tv, print (supermarktbladen), internet (hertogjan.nl) en free publicity.
Top
|