Hertog Jan Verzameling

 

 Home  Verzameling  Downloaden  Nieuws  Gastenboek  Links  Het Oude Nieuws  Zoeken  update

 

  De Foto's van de

 

      Hertog Jan

 

  Verzamelaarsdag

 

Via de onderstaande knop kunt u naar de foto's van de Hertog Jan Verzamelaarsdag 2011.

Naar de Foto's

Vorige pagina

 

 

 

 

 

Verzamelaarsdag 07

Verzamelaarsdag 08

Verzamelaarsdag 09

Verzamelaarsdag 10

Verzamelaarsdag 12

   Als u op een van deze knoppen

   klikt  gaat U naar de foto's van

   een van de eerder gehouden

   Hertog Jan verzamelaarsdagen

  

 

 

Naar Verzameling

Via deze knop gaat u naar de verzameling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

   Cor Oort 2004- 2013

          5e Hertog Jan Verzamelaarsdag

            

 

       

 

Zaterdag I oktober was het zover. Het eerste lustrum van de Verzamelaarskring Hertog Jan was aangebroken. Een schitterende zonnige en dorstige dag lag in het verschiet. Verzamelaars uit alle windstreken van het land waren weer naar Arcen gekomen om deze dag weer mee te mogen maken.

De dag begon met een kofferbakruilbeurs voor en door de leden van de verzamelaarskring op het terrein van de brouwerij. Glazen en andere attributen verwisselden in een gemoedelijke sfeer van eigenaar. Na afloop van de ruilbeurs was het tijd voor de opening van de verzamelaarsdag . Onder het genot van koffie en gebak.

Hierna werd op speciale wijze het bockbierseizoen geopend. Alle aanwezigen wachten in spanning in de brouwerszaal samen met brouwmeester Gerard van den Broek op datgene dat er zou gaan gebeuren. Stevig verankerd aan een juk kwam op een vrachtwagentje van de brouwerij een negen liter fles . afgevuld met het nieuwe Bockbier, aan bij de brouwerszaal en werd door twee leden van de verzamelaars waardig de zaal binnen gedragen. Daar stond de Meesterbrouwer Gerard klaar om  met veel elan de fles in ontvangst te nemen en te ontkurken. De glazen werden gevuld en Gerard en Han proostten samen op een goed en lekker Bockbier. Daarna was het de beurt aan de gasten om te proeven van het heerlijke bier.

Na deze unieke gebeurtenis was de tijd aangebroken om de inwendige mens te gaan versterken. Men kon kiezen uit vier verschillende wokgerechten die ter plaatse klaargemaakt werden. De aanwezigen genoten zichtbaar van het gebodene. Dat het Bockbier hier mede debet aan was leed geen twijfel. Na afloop werd de kok door Gerard. namens de groep, bedankt voor de goede zorgen en verrast met een geschenk.

Hierna was het de beurt aan onze gastheer Gerard. om ons het een en ander te vertellen over het brouwen van het bier in de brouwerij.Hij deed dit op zijn eigen vertrouwde wijze en wist de luisteraars te boeien.

Vervolgens kwam de hoofdmoot aan de beurt een lezing door Gerard "Bierhistorie door de jaren heen" Hij liet ons kennis maken met dertien soorten bier ,hierbij werden nog verschillende soorten hapjes en amuses gepresenteerd die bij de biersoorten hoorden. Ook werd er een scala van oude bierflessen getoond.

Al met al werd het daarna nog een heel gezellige avond en werden er nog diverse Hertog Jan spullen verloot ed.

Iedereen die hier aan heeft meegewerkt ,dank voor de wederom gezellige dag.

 

Hierboven een ingekort verslag zoals het in het BAV blad heeft gestaan en is geschreven door Dick Nijland.

De Hertog Jan Verzamelaars

Webmaster-@hertogjanverzameling.nl

 

             .

 

  De verzameldag

 

   werd gehouden

 

  1 Oktober 2011

 

     Hier wat foto's van de dag